Istoric

In Moldova, documentele istorice din anul 1402 vorbesc despre berea produsa în „sladnitele” si „povernele” aflate în administrarea asezamintelor manastiresti

Un hrisov al domnitorului Alexandru loan Mavrocordat, datat 1786, vorbeste despre existenta unei „fabrici de berarii” la lasi unde se fabricau trei sortimente de bere „di rand, indoita si di Bavaria”.

1786

Istoria fabricii de bere ZIMBRU începe in 1845 când neamtul Johan Zweck solicita aprobarea autoritatitor locale pentru deschiderea unei fabrici de bere care sa sa produca „beri di acele di rand si alta o deosebita calita, precum ace din staturile Germaniei, vestita bere di Bavarie”.

Fabrica Infiintata de Zweck avea sa cunoasca prerioada celor mai importante investitii pentru modernizari de utilaje si tehnologie în perioada cât a fost patronata de Nicu Stan, când preia si numele de Zimbru. Astfel s-a obtinut o bere de calitate deosebita recunoscuta fiind atat de specialisti cat si de gazetarii vremii: „berea de la Zimbru nu se poate deosebi de berea Pilsen”. De altfel, datorita calitatii sale, berea produsa aici se exporta în Turcia, Rusia, Franta si chiar Austria.

1845

Cu toate greutatile intampinate, din cauza crizei economice din acesti ani si a perioadei de razboi, la lasi s-a produs si s-a consumat bere, capacitatile de productie s-au intarit, s-au importat utilaje si s-au perfectionat tehnologii, berea ieseana fiind un produs deosebit de respectat si cautat.

1929 – 1933

Odata cu cresterea populatiei lasiului si a consumului de bere, unica fabrica din Pacurari nu a mai facut fata solicitarilor si s-a impus construirea unei fabrici de capacitate mult mai mare. Astfel a luat fiinta actuala Fabrica de bere Zimbru a carei constructie a fost începuta în 1973.

1973

In anul 1991, fabrica de bere Zimbru devine societate comerciala pe actiuni iar in anul 1992 este privatizata.

1991

In 1993 s-a pus în functiune Fabrica de bere de la Onesti.

1993

Incep investitiile masive in noua fabrica de bere de la Onesti. Obiectivul numarul unu al societatii este modernizarea permanenta a liniilor tehnologice pentru cresterea calitatii produsului final.

2007

Investim constant, pe toate liniile de fabricatie, în retehnologizarea fabricii cu echipamente care asigura cele mai înalte standarde de producție a berii obtinand astfel o gama variata de produse de calitate superioara. Prin retehnologizare am redus consumul de energie cat si pierderile, toate avand impact pozitiv asupra mediului. Prioritara pentru noi este siguranta angajatilor la locul de munca, pregatirea lor profesionala dar si angajarea si instruirea tinerilor.

Prezent

are you under 18?

The content behind this door is restricted, make sure you are 18 or above!