Ai peste 18 ani?

Istoricul Albrau

In Moldova, documentele istorice din anul 1402 vorbesc despre berea produsa în "sladnitele" si "povernele" aflate în administrarea asezamintelor manastiresti.

1786 - Un hrisov al domnitorului Alexandru loan Mavrocordat, datat 1786, vorbeste despre existenta unei "fabrici de berarii" la lasi unde se fabricau trei sortimente de bere "di rand, indoita si di Bavaria".

1845 - Istoria fabricii de bere ZIMBRU începe in 1845 când neamtul Johan Zweck solicita aprobarea autoritatitor locale pentru deschiderea unei fabrici de lbere care sa sa produca "beri di acele di rand si alta o deosebita calita, precum ace din staturile Germaniei, vestita bere di Bavarie".

Fabrica Infiintata de Zweck avea sa cunoasca prerioada celor mai importante investitii pentru modernizari de utilaje si tehnologie în perioada cât a fost patronata de Nicu Stan, când preia si numele de Zimbru. Astfel s-a obtinut o bere de calitate deosebita recunoscuta fiind atat de specialisti cat si de gazetarii vremii: "berea de la Zimbru nu se poate deosebi de berea Pilsen". De altfel, datorita calitatii sale, berea produsa aici se exporta în Turcia, Rusia, Franta si chiar Austria.

1929 - 1933 - Cu toate greutatile intampinate, datorita crizei economice din acesti ani si a perioadei de razboi, la lasi s-a produs si s-a consumat bere, capacitatile de productie s-au intarit, s-au importat utilaje si s-au perfectionat tehnologii, berea ieseana fiind un produs deosebit de respectat si cautat.

1973 - Odata cu cresterea populatiei lasiului si a consumului de bere, unica fabrica din Pacurari nu a mai facut fata solicitarilor si s-a impus construirea unei fabrici de capacitate mult mai mare. Astfel a luat fiinta actuala Fabrica de bere Zimbru a carei constructie a fost începuta în 1973.

1991 - In anul 1991, fabrica de bere Zimbru devine societate comerciala pe actiuni iar in anul 1992 este privatizata.

1993 - In 1993 s-a pus în functiune Fabrica de bere de la Onesti .

2007 - Incep investitiile in noua fabrica de bere de la Onesti, investitii care continua si in acest moment.

Obiectivul numarul unu al societatii este modernizarea permanenta a liniilor tehnologice pentru cresterea calitatii produsului final.